Sunday, March 1, 2009

PAIN AGAIN

BISMILLAH

"Ai smart-smart nih nakgi mano?"

Roommate yg berasal dr terengganu itu seperti biase menegur..die nih mmg ske gune bhs negeri die kalo berckp..ajar² mcm istilah baru..n plg kelakar bile die mengajuk ckp org Utara..hmm kat bilik nih dh mcm² rojak bhse loghat..

"ho laa..kito kne smart kalu nok gi exam..baru mangak!"

Haa..si penulis pon taknak mengalah..n cbe mempraktikkan percakapan org trgganu..n sambil meneruskan perbualan..penulis cbe mencapai tali pinggang dan terus menyarungkannya..namun ade sedikit masalah..lubang yang ditebuk pd tali pinggang tidak mencukupi menyebabkan tali pinggang agak londeh(ke mmg penulis semakin slim?=D.)

"Aduiyh..londeh laa tali pinggang ni..sape ade penebuk ek?"

Pertanyaan tadi tidak dilayan oleh roommates lain yg sdg khusuk menonton berita sukan di kaca televisyen(TV ni diseludup masuk ke dlm bilik)..

Hmm..si penulis cube untuk menggunakan kreativitinya apabila melihatkan tiada sape yg memiliki penebuk tali pinggang.. Lantas menuju ke meja mencari barang yang tajam..

"Gunting!bley kot.."

Desis penulis di dalam hatinya..ketebalan tali pinggang tersebut mmg agak menyukarkan kerja² menebuk lubang..sedang khusuk memerah keringat..tiba² gunting yg digunakan tadi tergelincir dr tangan..ZASSSTT..

"Aww..aduh..weyh tlg² sape ade tisu?"

Teman² sebilik masing tercengang melihat lelehan darah yang deras sehinggakan hampir penuh ditakung oleh tangan kanan si penulis..masing² tidak mempunyai kain balut untuk menutup darah yang mengalir..

Si penulis terus berkejaran ke bilik air dan terus membasuh luka tadi..namun darah tidak lekang dr terus mengalir..sebaik shj melangkah ke bilik seorg teman memberikan kain lapnye untuk menutup luka tersebut bg mengelakkan kehilangan darah yang byk..

Teman tadi terus membantu membalut jari yang terluka tadi..hmm bila tgk² balik luka tadi..perh dlm tk igt..mgkin kene arteri kot..sebab tuh darah byk sgt mengalir..jari tersebut dibalut berulang² kali untuk mengelakkan darah bocor tym exam nanti..

Aduh..lg sejam jerh nk exam nih..jari pulak hampir putus..dugaan²..nasib baik tangan kiri yg kene..kalo kanan.hmm kene repeat exam la jwbnye..

Sakit.(3x)..mcm upin selalu ckp tuh..hmm..kalo tk caye cube balik amek pisau try hiris jari tuh sampai 1/3..ouch..

Dulu mase dgr ceramah² ade terdengar yg pasal sakit MATI teramatlah sakit..perumpamaan die mcm sakit bila pedang hiris tangan kita sampai putus.. n rasa sakit mati td adelah 100 kali ganda lebih sakit dr hiris tangan tadi..

wow..ade terase tk?haa ni baru terhiris 1/3..aduy.. YA ALLAH ringankanlah beban sakaratulmaut kami nanti..ingat² lah sahabat supaya sentiasa igt akan mati.. kerana MATI sentiasa mengejar KITA dan tidak pernah berehat walau sesaat pun..dan ia semakin HARI semakin HAMPIR..

hmm papepon..tangan sebelah ni dh mcm handicapped sket..minta doakan supaya cepat sembuh.sebaab...ade 2 paper lg lepas nih.. syukur bukan killer subject..

okeh..jari penulis dah berdenyut² suruh berehat..ALLAHUAKBAR

5 comments:

juansyahmi said...

sian ko bijan...
get well soon...
gudlak

Dini Syarif said...

Adoi, macam mana nak lawan boling Khamis nih?

Ala, sakit atau sehat takde bezanya. Tetap kalah :D

Syafakallah! Ketahuilah bahawa setiap kesukaran, kesusahan, kesakitan dan kepedihan yang menimpa diri adalah kaffarah di sisi Allah Ta'ala.

Moga makin meningkat darjat keimanan jua ketaqwaan di sisi Allah Azzawajalla.

ibnfaudzi said...

ha.. nampaknye aku da tlambat bace post ko nih.. since aku da tgk jari ko yg tluke tu getting well. so tade la nak kesian sgt eh..haha

Beejan said...

haha..hm rugi doh takgi YOQ mukhayyam..mantap..lpas ni kompem bley jd mcm imam hassan al-banna..

ibnfaudzi said...

hurm.. nak wat cne ..terclash ngan prog len..